
U iščekivanju bijelog dima
Beef stroganoff klasično je rusko jelo koje je osvojilo cijeli svijet: mi ga uvijek pripremamo po ovom jednostavnom receptu i ispadne nam izvrsno!
Kroz povijest su se u svim krajevima svijeta pripremale različite verzije umaka, saftova, gulaša, mesnih jela na žlicu, praktički svaka je zemlja imala neki svoj specijalitet. No samo su rijetki dosegli svjetsku slavu i uvukli se u tisuće kuhinja, kako u kućanstvima, tako i u restoranima. Jedno od jela kojima je to uspjelo je beef stroganoff, za koji vam danas donosimo recept. Meko meso, aromatični umak, sočne gljive… Jedan od najpoznatijih “gulaša” na svijetu potječe iz Rusije, a danas se priprema na svim krajevima planete.
Ovo poznato jelo podrijetlom iz Rusije ime je dobilo po bogatoj plemićkoj obitelji Stroganov. Jelo koje danas nazivamo beef stroganoff prvi je put pripremljeno u 19. stoljeću, no originalni recept nije uključivao gljive koje su danas njegov zaštitni znak. One su dodane kasnije, u zapadnim varijantama ovog jela, dok je u originalu uključivao govedinu narezanu na trakice u kremastom umaku od vrhnja i senfa.
Za ovo jelo svakako nabavite dobar komad govedine, idealno but ili ramstek. Što se tiče priloga, jelo savršeno paše uz pire krumpir, s kojim se najčešće i poslužuje, ali odlično je i s rižom ili širokom tjesteninom. Evo što će vam trebati za četiri osobe:
U iščekivanju bijelog dima
Gubitak za čovječanstvo
SVI U TUROPOLJE!
Kvizovi
NE MOGU NA KRAJ S TURISTIMA
Slavna pomorska ruta
Uskršnja trpeza
Savršena za uskrsni stol
Domaće je najbolje
TAKO UKUSNA
Slastica s potpisom grada
Omiljeni kolač
Prava blagdanska zvijezda
Dalmatinski klasik
Obiteljski ručak bez mesa