
Kvizovi
Fascinantni dvorci, bajkoviti brežuljci, lijepo uređena jezera, aktivnosti za sve uzraste… Nije tajna da je okolica Zagreba poput prave bajke, regija u kojoj je jednostavno pronaći mir i osvježiti se za novi radni tjedan. Osim prekrasnih atrakcija i znamenitosti, ovo je područje poznato i po hrani koja se slavi svakim novim zalogajem. Izvrsne i kvalitetne lokalne namirnice nose glavnu ulogu u tome, stvarajući gastronomsku oazu koju gosti s oduševljenjem cijene i rado se vraćaju prvom prilikom. Ako tražite inspiraciju za vikend bijeg iz grada, ovo su restorani s pogledom u okolici Zagreba koje morate posjetiti!
Kako vam zvuči ručak s fascinantnim pogledima na dvorac Veliki Tabor i stoljetne vinograde koji ostavljaju bez daha u svako godišnje doba? Svega sat vremena vožnje od Zagreba, u prekrasnom Desiniću potražite tablu Seoski turizam Grešna gorica i uživajte na prostranoj terasi koja je na glasu kao najljepša u Hrvatskom zagorju.
Ovo je jedan od prvih registriranih seoskih domaćinstava u Hrvatskoj, a sa svojom bogatom ponudom tradicionalnih specijaliteta i vina iz vlastitih vinograda malo koga ostavi ravnodušnim. Nezaobilazno predjelo su sir i vrhnje u kombinaciji s domaćim narescima, štrukli koje rade sami, a za glavno jelo nude svinjsko i teleće pečenje, gulaš od divljači, patku s mlincima…
Oko vas su zeleni plešivički bregi, nalazite se na nadmorskoj visini od 405 metara, zrak je svjež i lagani povjetarac miluje vaše obraze, a pogledi vam pucaju preko Kleka, Petrove gore pa sve do Velike Kapele, Velebita i Učke… Terasa restorana Ivančić ima baš sve što vam je potrebno za bezbrižno uživanje u proljetnim danima.
Toplu obiteljsku atmosferu za početak će začiniti sir, vrhnje i kobasice, juha od koprive za predjelo, za glavno jelo u ponudi imaju puricu s mlincima, uvijek dobru teletinu s krumpirima i gulaš od divljači. Kada je riječ o slasticama – domaće štrudle i palačinke s orasima i čokoladom jednostavno ne smijete propustiti. Obitelj Ivančić nosioc je lijepih i bogatih tradicija Plešivičkog kraja, a već generacijama se bave vinogradarstvom i vinarstvom pa u svojoj ponudi imaju i vina proizvedena iz vlastitog vinograda.
U srcu Moslavine, na pola puta između Ivanić Grada i Čazme, smjestilo se imanje obitelji Kezele koje je nastalo na dugoj tradiciji pripreme kotlovine i proizvodnje vina. Na imanju su uređene drvene kućice stare oko 100 godina u kojima se uživa u jelima iz domaće kuhinje i vinima iz njihovog vlastitog podruma.
Za predjelo krenite s domaćim pladnjem na kojem je servirana šunka, kobasice, špek, sir i razni namazi, paradajz juha s domaćim noklicama im je uvijek izvrsna, a za glavno jelo počastite se seljačkim pečenjem, marčanskim roštiljem ili pak s divljači u saftu s knedlama na pari ili domaćim njokima…
Većina namirnica koje će vam poslužiti na stol stiže sa samog imanja ili okolnih gospodarstava i OPG-ova pa se slobodno može reći da je njihov glavni moto u kuhinji „od polja do stola”. Uzgajaju i domaće životinje poput gusaka, patki, svinja i koza, a peku i svoje rakije i pripremaju razne likere.
Kvizovi
U PRIZEMLJU MSU-A
Skriveni dragulji Europe
Nova hit destinacija
Cirkuska tragedija stoljeća
BAŠ MU SE VESELIMO!
U PRIZEMLJU MSU-A
ZASLADITE SE, ZASLUŽILI STE
MEDITERANSKI KLASIK
Razgovor s Josipom Korakom
U SAMOM MUZEJU
omiljena proljetna slastica
ISKORISTITE SEZONU
ISKORISTITE SEZONU
Ručak za pamćenje