
Zvuči kao mit
FANTASTIČAN RUČAK
Piletina je, bez sumnje, jedna od najpopularnijih namirnica, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj. Ukusna, svestrana, prihvatljive cijene, gotovo da nema domaćinstva u kojima se jede meso, a da piletina nije barem jednom tjedno na jelovniku. Obožavamo ju pohanu, od nje radimo slasni paprikaš, krepku juhu, s njom punimo tortilje, jedemo ju s raznim umacima… No čak i bez nekih dodataka može biti senzacionalno jelo, pogotovo kad se potrudimo oko marinade. Spremite ovaj recept za piletinu s medom i senfom, mogli biste mu se često vraćati!
Recept za piletinu s medom i senfom jako je jednostavan za pripremu, a rezultat je jako ukusno jelo koje kombinira slatke, pikantne i blago kisele okuse. Med i senf često se koriste zajedno u marinadama jer jer zajedno stvaraju bogatu i uravnoteženu aromu. Piletina na ovaj način ostaje sočna, a umak stvara divnu glazuru. Ne zna se točno podrijetlo ovog jela, ali popularno je diljem Europe i Amerike, a poslužuje se i u mnogim restoranima.
Za ovoj recept možete koristiti pileća prsa, a ako volite sočnije meso, izaberite otkoštene pileće zabatke. Meso je dobro marinirati ranije i ostaviti da odstoji barem nekoliko sati (primjerice, pripremite ga ujutro, a pecite za ručak), ali čak ako se odlučite u zadnji čas rezultat će biti odličan i nećete izgubiti puno od okusa i sočnosti.
Većina sastojaka koji će vam trebati za ovo jelo redovito se koristi u hrvatskoj kuhinji i mnogi ih već imaju kod kuće. Kupite dodatno soja sos, koji je i inače odličan za marinade, i bilo bi dobro da koristite dijon senf umjesto estragona. Kad ste sve nabavili, postupak pripreme je dalje vrlo jednostavan. Evo koji vam sastojci trebaju:
Za meso:
Za umak:
Zvuči kao mit
ZA SVAČIJI UKUS
AH, TAJ BAJNI KAVIJAR!
AH, TAJ BAJNI KAVIJAR!
slovenska kuhinja
Voće koje izaziva podjele
IDEJE ZA RUČAK
BOGOWSKI IZ ZELINE
VARIJACIJE SU DOZVOLJENE!
NEOBIČNI GASTRO HIT
SVI GA VOLE
TAJNA “AVIONSKOG VOĆA”