
PUTEVIMA POVIJESTI
Kako se bliži jesen, a i temperature su napokon nešto niže, sve nam više pašu topla i okrepljujuća jela na žlicu, a posebno juhe. Juha je većini neizostavni dio svakom svečanijeg obroka ili nedjeljnog ručka, a i preko tjedna može biti odlična, zdrava i lagana večera. Okusa, kombinacija i recepata je bezbroj. Ako ste danas raspoloženi za finu krem juhu od svima omiljenog povrća, ova jednostavna juha od graška mogla bi biti baš ono što tražite! Priprema traje kratko, a okus će vas oduševiti.
Mnogima je varivo od graška jedno od omiljenih, a rado ga dodajemo i rizi-bizi ili bogatu povrtnu juhu. Možete ga jesti bez grižnje savjesti: pun je vlakana, vitamin i minerala, a 100 grama ima samo 80-ak kalorija. U proljeće rado jedemo svježi, mladi grašak, a tijekom godine okrećemo se onom smrznutom ili konzerviranom. Od toga ne trebate bježati: grašak zamrzavanjem zadržava dobar dio nutrijenata, a ne gubi puno na okusu. Upravo ćemo smrznuti grašak koristiti u ovom receptu i tako ga učini još jednostavnijim!
Za pripremu ovog jela od pribora će vam trebati daska za rezanje i nož, lonac zapremnine od najmanje 3 litre i blender. Umjesto njega sigurno funkcionira i štapni mikser, no mi smo koristili blender. Namirnice koje su vam potrebne već sigurno imate u hladnjaku ili smočnici. Kao i uvijek, preporučujemo da koristite temeljac, idealno povrtni ili pileći, kako bi juha imala bolji okus. Ako ga nemate, samo ga zamijenite s vodom. S juhom od graška savršeno paše svježa menta, no ako vam ona nije dostupna, napravite jaki čaj od mente i upotrijebite ga umjesto vode!
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
PUTEVIMA POVIJESTI
izgleda kao umjetničko djelo
Bella Italia
Kvizovi
Vožnja za pamćenje
ODMOR ZA PAMĆENJE
ZASLADITE SE, ZASLUŽILI STE
MEDITERANSKI KLASIK
Razgovor s Josipom Korakom
U SAMOM MUZEJU
omiljena proljetna slastica
ISKORISTITE SEZONU
ISKORISTITE SEZONU
Ručak za pamćenje
Legendarno mjesto