Hrana i piće

Najbolji okusi Italije: restorani u Zagrebu koje morate posjetiti ako volite tjesteninu, rižoto, ribu…

Od Lombardije na sjeveru pa sve do Sicilije na jugu, ne postoji mnogo zemalja na svijetu koje mogu konkurirati Italiji kada je u pitanju romantična atmosfera i zanosni okusi koji su vječna inspiracija putnicima. Talijani su pravi majstori u pripremi hrane, a Apeninski poluotok je neprikosnoven kada je u pitanju gastronomija. Njihova kuhinja poznata je i po korištenju svježih i kvalitetnih namirnica pa se chefovi često oslanjaju na lokalne i sezonske proizvode kako bi osigurali vrhunsku kvalitetu svojih specijaliteta. Od ukusnih tjestenina i rižota do sočnih mesnih i ribljih specijaliteta, ovo su talijanski restorani u Zagrebu koje morate posjetiti!

živopisna KolumbijaŠareni i opušteni grad u zemlji kave, vodopada, ptica i pastrva savršena je baza za istraživanje najviših palmi na svijetu i plodnih plantaža
Nastavi čitati

IL SECONDO (Avenija Dubrovnik 12)

Smješten nedaleko od Avenue Malla, ovaj šarmantni restoran s mediteranskim specijalitetima i naglaskom na talijansku kuhinju osvojit će vas autentičnim jelima i prekrasnim ambijentom. Il Secondo svakodnevno posjećuju poslovnjaci jer ima sjajnu ponudu dnevnih obroka, ali i parovi te obitelji koje žele organizirati okupljanja i proslave. Obavezno probajte domaće crne njoke u umaku od svježeg brancina, kapara, cherry rajčice i bijelog vina te izvrsni, kremasti crni rižoto. Posebnu pažnja posvećuju odabiru vinske karte pa tako kroz cijelu godinu imaju promotivne ponude poznatih vinara.

SCARPETTA (Sesvetska ul. 3)

Prošle je godine na adresi Sesvetska ul. 3 otvoren restoran Scarpetta, koji je u kratkom periodu osvojio nepca Zagrepčana. Spojem tradicije i moderne kuhinje, prema klasičnoj talijanskoj recepturi i s autohtonim talijanskim namirnicama, kuhari ovdje stvaraju najbolje okuse i mirise Italije. U ponudi imaju sjajna predjela poput carpaccia od tune i velikog izbora talijanskih sireva, mogu se pohvaliti zavidnim jelovnikom kada su u pitanju tjestenine i rižota, a ljubitelji slatkoga bit će oduševljeni tortom Caprese (čokoladni brownie od bademovog brašna, umak od čokolade, sladoled vanilija).

Đulin ponor Ogulin
MJESTO POD KLEKOMDuboki ponor u hrvatskom gradu bajki obavijen je mistikom, a vodi u tajanstveni podzemni sustav dugačak 16 kilometara
Nastavi čitati
View this post on Instagram

A post shared by SCARPETTA RISTORANTE (@scarpetta.ristorante)

PAESANO (Lanište 26)

Paesano je prepoznatljivo i omiljeno zagrebačko gastronomsko odredište za sve ljubitelje talijanske kuhinje. Smješten u naselju Lanište, nedaleko od Arene, ovo mjesto oduševljava svoje posjetitelje svojim šarmom i vrhunskim jelima. Imaju uvijek svježe, lokalne i sezonske namirnice koje uvelike pridonosi kvaliteti. Iz njihove ponude izdvajamo zapečene mini gnocche u crnilu od sipe, s kozicama, prženom rukolom i pečenom butternut tikvom, zatim uvijek dobar fuži s lososom, te fuži s biftekom i tartufima. U jelovniku imaju i četiri vrste rižota (risotto vegetariano, risotto s kozicama, risotto s piletinom i risotto s lungićem), a za desert obavezno kušajte čokoladnu čaroliju sa sladoledom od vanilije.

CARPACCIO (Ul. Nikole Tesle 14)

Smješten u samom centru grada, Carpaccio je neprikosnoveni biser Zagreba kada je u pitanju talijanska kuhinja. S pravom, mnogi ga smatraju najboljim restoranom u gradu koji nudi izvanredno gastronomsko iskustvo. Uz prefinjenu selekciju najatraktivnijih sezonskih namirnica i vrhunskih favorita talijanske regionalne gastronomije, njihova kuhinja stvara pravo remek-djelo okusa. Posebna pažnja posvećuje se autentičnim okusima Italije, a sofisticirana upotreba sastojaka poput burrate, bresole i rajčica San Marzano daje jelima neodoljivu notu vrhunske kvalitete. Cijeli jelovnik pogledajte ovdje.

Aktualno

Pročitajte još