
IMPRESIVNA GRAĐEVINA
Ljeto na tržnicama puno je boja i mirisa, a mnoge najviše mame hrpe crvenih, debelih i mirisnih rajčica. Jedu se same, s mozzarelom i bosiljkom, u kuhanim jelima ili u šarenim salatama. Ali kad ih je toliko obilje, šteta je ne pripremiti i omiljeni umak koji se lako može nazvati istinskim okusom ljeta. To je, dakako, šalša, često zvana dalmatinska šalša, iako su se različite inačice ovog umaka radile oduvijek u svim krajevima Hrvatske. Ljepota šalše je u njezinoj jednostavnosti i svestranosti. Jednostavna je jer minimalna količina sastojaka jamči da će rajčica u potpunosti doći do izražaja, a svestrana jer s gotovom šalšom možete kasnije nadograđivati brojna jela, ili ju jesti samu sa svježe skuhanom tjesteninom. Špageti sa šalšom mnogima su omiljena kombinacija, a recept ne može biti jednostavniji!
Rajčica je i iznimno zdrava namirnica, prepuna vitamina, a s malo kalorija pa uživajte u njima i ukusnoj domaćoj šalši cijelo ljeto bez ustručavanja. Kad kupujete rajčicu gledajte da je sasvim zrela. U Hrvatskoj se najčešće koriste dvije naše domaće sorte, šljivar i volovsko srce. Šljivar je izduženog oblika, izdržljiv i čvrste teksture, a volovsko srce potpuno suprotno: plodovi su veliki, mesnati i brzo postaju meki ako se odmah ne potroše.
Priprema ovog jela nije komplicirana, a razliku radi kvaliteta sastojaka. Neka rajčice budu domaće, mirisne i pune okusa, a svakako koristite i dobro maslinovo ulje i mirisni svježi bosiljak. Evo što će vam sve biti potrebno:
IMPRESIVNA GRAĐEVINA
Kvizovi
NAJSTROŽA KAZNIONICA
Ekološki turisti dobrodošli
SREĆOM NIJE AKTIVAN
Vikend za pamćenje
ISKORISTITE SEZONU
ISKORISTITE SEZONU
Ručak za pamćenje
Legendarno mjesto
TRAŽENA BILJNA DELICIJA
KAKVO OSVJEŽENJE
Recepti za prigodne dane
SKUHAJTE NA VRIJEME!
Tjedan azijskih specijaliteta