
Samoborske poslastice
Jednostavna je, kremasta i prepuna okusa pa nije ni čudo što postaje jesenski favorit čim temperature padnu

Ima li što ljepše od zdjele domaće, guste juhe kad vani zahladi i dani postanu kraći? Upravo tada najviše volimo one jednostavne recepte koji griju iznutra i stvaraju onaj savršeni osjećaj ugode. Krem juha od batata jedna je od onih koje se pripremaju brzo, a nagrađuju bogatim okusom i savršeno baršunastom teksturom. Juha od batata idealna je za jesenske dane ili svaki put kad vam zatreba tanjur topline, a kako je mi pripremamo, saznajte u nastavku!
Batat je savršen izbor za krem juhu jer svojom prirodnom slatkoćom i mekšom teksturom daje jelu dubinu i bogatstvo okusa bez potrebe za puno dodataka. Kada se skuha, pretvara se u glatku i baršunastu bazu koja svaku juhu učini punijom i hranjivijom. Osim toga, batat je prepun vitamina i vlakana pa se u jednom tanjuru spaja ono najljepše, a to su, naravno, toplina, fin okus i dobrobit za cijeli organizam.
Za najbolji rezultat važno je batat narezati na približno jednake kockice kako bi se ravnomjerno skuhao i lakše pretvorio u glatku kremu. Luk nemojte žuriti karamelizirati jer upravo taj korak daje dublji i bogatiji okus cijeloj juhi. Nakon miksanja slobodno prilagodite gustoću dodavanjem malo tople vode, a želite li dodatnu aromu, umiješajte žlicu kiselog vrhnja ili nekoliko kapi maslinova ulja prije posluživanja.

Samoborske poslastice

OSVOJIT ĆE TRŽIŠTE

Imamo vodič!

PIZZE SU GENIJALNE!

PREKRASNA PRIČA

OVO SE NE PROPUŠTA!

Okusi s potpisom tradicije

BRZO I JAKO FINO!

JELA BEZ FILOZOFIRANJA

BRZO I JAKO FINO!

KOLAČ ZA DUŠU

klasik s vinskom aromom

Hrskavo i ukusno

Savršeno za hladne dane

Recept se prilagođava svima

Torta za svaku priliku!

Jesenska čarolija u tanjuru

Klasik koji svi volimo