
DUH TOSKANE U SREDIŠĆU
Jesen je pravo vrijeme za uživanje u paprikama! Saznajte kako ih pretvoriti u aromatičan namaz koji se savršeno slaže s kruhom, krekerima i mesom s roštilja
Rujan je mjesec kada paprike preuzimaju glavnu ulogu. Tržnice su pune njihovih boja, od sjajno crvenih, preko žutih do zelenih plodova koji jednostavno mame poglede. Mesnate i sočne, upravo sada su najslađe i najukusnije, pa je teško odoljeti da ih ne stavimo u vrećicu i ponesemo kući i, naravno, napravimo neko novo jelo… Jesenski dani idealni su za kuhanje, a paprike su baš one namirnice s kojima se možete beskrajno igrati i eksperimentirati te izvući ono najbolje iz sezone. Mi smo pripremili namaz od pečenih paprika i recept koji nas je osvojio donosimo u nastavku!
Paprike su nevjerojatno svestrane! Od njih možemo pripremati zimnicu u obliku ajvara, punjene varijante koje se tope u ustima, lagane salate, pečene ili grilane priloge uz meso i ribu, pa sve do kremastih juha koje griju prve svježe jesenske dane. Njihova slatkoća i bogat okus daju poseban karakter svakom jelu, a kombinacije su gotovo beskrajne.
Ovih dana odlučili smo isprobati nešto drugačije, namaz od pečenih paprika, i moramo priznati, potpuno nas je osvojio! Jednostavne pečene paprike, kada se spoje s mirisnim češnjakom, fetom, maslinovim uljem i prstohvatom začina, pretvaraju se u neodoljivo gladak namaz koji se širi po kruhu kao san. Slatkoća pečenih paprika savršeno se nadopunjuje sa slanoćom fete, dok kap limunova soka unosi dašak svježine. A tek kada dodate trunku čilija ili dimljene paprike, okusi postaju još bogatiji i pikantniji, baš onoliko koliko treba da svaki zalogaj bude poseban.
Ovaj namaz možete poslužiti na tostiranom kruhu ili krekerima kao predjelo, ali i kao prilog uz pečeno meso ili ribu. Lako se priprema, a rezultat je toliko ukusan da će sigurno postati jedan od vaših omiljenih jesenskih recepata.
DUH TOSKANE U SREDIŠĆU
recept za brzi ručak
ODUŠEVLJENI SMO!
Izletište 'Srce Bukovice'
Probali smo i svidio nam se
ODUŠEVILI SU I MICHELIN
PROBALI SMO I FINO JE!
Naš novi favorit
OKUSI KASNOG LJETA
recept za brzi ručak
Naš novi favorit
Jednostavno, a posebno
ODMAK OD KLASIKE
Bezvremenska klasika
Jednostavno, a savršeno
Najslađa tajna Duge Rese
Klasik koji svi vole
Savršen ručak ili večera