
Recept se prilagođava svima
Iskoristite bogatstvo ljetnog povrća i napravite sataraš iz pećnice, a poslužite ga s pireom od batata i pečenim jajima. Recept je jednostavan, a svi će biti oduševljeni!
Ljeto je na vrhuncu i tržnice su prepune šarenih i mirisnih paprika, rajčica svih veličina, vrsta i oblika, kao i ostalog sezonskog povrća koje je upravo sada najukusnije. Razne salate, punjene paprike, juhe, ukusna šalša… Nikad nije lakše nego ljeti hraniti se zdravo i raznovrsno. Jedno od jela koje je zaštitni znak druge polovice ljeta svakako je sataraš. Ako vam se, kao i nama, ne stajati uz štednjak, danas vam donosimo recept za sataraš iz pećnice food blogera Vedrana Boškovića. U njemu je i nekoliko neočekivanih dodataka koji su nas oduševili, a koje možete i izbaciti ako vam se ne jedu. No iskreno preporučujemo da ga pripremite baš ovako!
Sataraš je zapravo jednostavno jelo, najveći je posao nasjeckati sve povrće, a toplina štednjaka, ili u ovom slučaju pećnice, odradi sve ostalo. Kad ga pripremate u pećnici, nakon što sve nasjeckate na neko vrijeme na njega možete zaboraviti i posvetiti se pripremi dodataka kao u ovom receptu. Sataraš iz pećnice savršeno ide uz rižu, kao prilog ribi ili mesu, a može se jesti i potpuno sam, samo s kriškom kruha. Jelo je to koje slavi ljeto i sve njegove darove!
U Slavoniji se za pripremu sataraša tradicionalno koristi mast, ali možete ju, naravno, zamijeniti i uljem. Najvažnije je prije pečenja dobro premazati posudu masnoćom i začinjeno povrće promiješati kako bi svaki komadić bio premazan. Možete koristiti točno navedene sastojke, ali slobodno iskoristite ono što imate u hladnjaku, dodajte više vrsta paprika i rajčica, omiljene začine… Naravno, ako je povrće domaće, okus sataraša bit će bolji. Krenimo na kuhanje!
Za sataraš:
Dodatno (po želji)
Recept se prilagođava svima
SPOJ DVA SVIJETA
Torta za svaku priliku!
SIMBOL ŠIBENSKOG ZALEĐA
MOŽE I BEZ MESA!
Zdravlje u malom
Jesenska čarolija u tanjuru
TUŽNA VIJEST
ODA JEDNOM OTOKU
Recept se prilagođava svima
Torta za svaku priliku!
Jesenska čarolija u tanjuru
Klasik koji svi volimo
Ispale su bolje nego ikad!
Probali smo i svidio nam se
Jednostavno, a posebno
ODMAK OD KLASIKE
Bezvremenska klasika