
Pozdrav proljeću
DAŠAK INDIJE U KUHINJI
Kruh je jedna od osnovnih namirnica u ovom dijelu svijeta. Praktičan je, zasitan, možemo mu dodati šunku, sir i druge nareske i napraviti slasni sendvič, iskoristiti ga za različite namaze… Ne morate ga uvijek kupovati, različite kruhove i peciva možete napraviti i sami. A za dane kad vam se ne da na pripremu gubiti puno vremena, tu je ovaj recept za naan kruh, jelo podrijetlom iz Indije, koje se odlično slaže s premazom od maslaca i češnjaka.
Naan je ime za indijski kruh, koji bi kod nas bio najsličniji uštipcima i pogačicama. Tanak je, ali mek, idealan za kombiniranje s namazima i narescima, ili kao dodatak gustim juhama i krepkim varivima. U recept za naan kruh idu zaista samo osnovni sastojci, većinu vjerojatno već imate kod kuće, a na pripremu i pečenje nećete potrošiti puno vremena. Mi vam donosimo recept za verziju s maslacem i češnjakom, no možete ih napraviti i prazne, ili im pak dodati još sastojaka, poput sira, pred kraj pečenja.
Naan je tradicionalni kruh iz Indije, koji se u originalu pekao u glinenoj peći tandori. Naš recept za naan kruh ipak koristi neke “prečice” i olakšava pripremu. Korištenje jogurta u tijestu čini ga mekanim i rahlim. Osim toga, ova brza verzija koristi prašak za pecivo umjesto kvasca, što skraćuje vrijeme pripreme, a peče se u tavi umjesto u pećnici.
Za pripremu 6 naan kruhova bit će vam potrebni sljedeći sastojci:
Za premaz:
Pozdrav proljeću
NAJGLASNIJA ATRAKCIJA
BEEP UP X PUTNI KOFER
Voće koje izaziva podjele
IDEJE ZA RUČAK
BOGOWSKI IZ ZELINE
VARIJACIJE SU DOZVOLJENE!
NEOBIČNI GASTRO HIT
SVI GA VOLE
TAJNA “AVIONSKOG VOĆA”
Luksuzni napitak
Biljka koja spaja narode