
"BLJAK" MANIFESTACIJA
Zamijesite, ispecite, uživajte
Kruh se s razlogom smatra jednom od glavnih namirnica. Praktičan je, zasitan, možemo mu dodati šunku, sir i druge nareske i napraviti slasni sendvič, iskoristiti ga za različite namaze… Možda vam se čini da je pečenje vlastitog kruha i peciva prekompliciran posao, no kad se jednom u tome okušate shvatit ćete da može biti i jako jednostavno. Ako ovih dana trgovine ne rade ili jednostavno vam se ne da izaći iz kuće, ovi recepti za kruh i peciva mogli bi vam dobro doći. Pripremite jedan od ovih kruhova, a imamo i recepte za peciva i uštipke, koji će ga savršeno zamijeniti.
Nekad nam svima treba nešto sasvim jednostavno, što je gotovo u trenu, a može stajati i po nekoliko dana. Ovaj proteinski kruh bez brašna je upravo takav. Ovaj se kruh priprema u standardnom duguljastom kalupu, čije su prosječne dimenzije 30 cm x 15 cm. Za jednu štrucu trebat će vam tek nekoliko sastojaka, od kojih većinu vjerojatno već imate u hladnjaku. Svježi sir, jaja, zobene pahuljice… Toliko je ukusan sam da mu možda ni nećete imati potrebnu dodati namaz ili nareske!
PROČITAJ VIŠE: Recept za proteinski kruh
Pirovo brašno baš i nije namirnica koju većina ljudi ima u kući, ali ako ga koristite i imate pri ruci jedno pakiranje, vaj će vam se recept jako svidjeti. Pirovo brašno se smatra zdravijom i hranjivijom varijantom nego onaj od pšenice, jer pir ima visok udio ugljikohidrata, proteina i dijetalnih vlakana te pomaže u regulaciji probave. Odlična je zamjena za alergičare, a razlike u okusu gotovo da i nema! U ovom receptu dodajemo mu sir i sušene rajčice, koji naizgled obično jelo pretvaraju u pravu delikatesu.
PROČITAJ VIŠE: Recept za kruh od pirovog brašna.
Zamislite kruh koji je zdrav, jednostavan za pripremu, i ne zahtijeva miješenje tijesta ni čekanje na dizanje. Ako ste već probali naš kruh od pirovog brašna i proteinski kruh od zobenih pahuljica, vrijeme je da vas još jednom oduševimo. Jednostavni kruh od bademovog brašna za koji vam danas donosimo recept savršena je alternativa tradicionalnom bijelom kruhu. Ovaj recept je odličan za početnike u pečenju kao i za one koji već imaju godine staža u kuhinji jer ne trebate nikakvu naprednu tehnologiju, a rezultat je sočan i mekan kruh koji ostaje svjež čak i nekoliko dana. Stoga, dajte mu priliku i oduševite svoje nepce i organizam!
PROČITAJ VIŠE: Recept za kruh od bademovog brašna.
Uštipci s jogurtom jedno su od omiljenih jela koje volimo „grickati” vikendom, uz platu suhomesnatih proizvoda ili pak uz uvijek dobar sir i domaće vrhnje. Odlično pašu kao doručak i večera, možete ih poslužiti i na obiteljskom ručku ili prijateljskoj večeri, a za koju god varijantu se odlučili, jedno je sigurno – baš svi će ih obožavati! Ako ste ljubitelj tih finih i mekanih peciva koji se mogu napraviti za nekoliko minuta, isprobajte brzi recept za uštipke s jogurtom koji će vam baš uvijek uspjeti.
PROČITAJ VIŠE: Recept za uštipke s jogurtom.
Slani muffini savršena su alternativna sendvičima, super su ideja za doručak, popodnevnu užinu, a jednostavno ih je ponijeti na posao. Iako muffine obično povezujemo s desertima, oni često dolaze u slanom obliku. To i ne čudi, jer je jelo neodoljivo praktično. Debeljuškasto tijesto u različitim varijantama, slano ili slatko, koje dozvoljava bezbroj kombinacija i praktično je za jelo. Pa tko ih ne bi volio? Sastojci se najčešće miješaju u samo jednoj zdjeli, a potom izlijevaju u kalup, bez potrebe za dodatnim posudama i stvaranjem gomile suđa.
PROČITAJ VIŠE: Recept za slane muffine sa šunkom i sirom
Ako tražite brz i ukusan recept za slane muffine, ovi sa sirom i tikvicama idealan su izbor. Jednostavni su za pripremu, a savršeno se uklapaju u doručak, užinu ili laganu večeru. Ako imate u hladnjaku neku tikvicu koju ne znate kako iskoristiti, savršeno će se uklopiti u ovo jelo koje će biti savršena zamjena za kruh.
PROČITAJ VIŠE: Recept za muffine s tikvicama.
"BLJAK" MANIFESTACIJA
Nevjerojatna destinacija
BISER NA KRUPI
"BLJAK" MANIFESTACIJA
RAJ ZA PSE
POVOLJNO, DOSTUPNO I JAKO FINO
BOGATSTVO OKUSA NA TANJURU
Inspiracija za ručak
naš omiljeni namaz
Zdravlje na tanjuru
OKUS ORIJENTA
OD HOBIJA DO BIZNISA