
Praznik rada u prirodi
Dugi topli dani, visoke temperature, dani provedeni na plaži… Ljeto je mnogima najdraže godišnje doba. Kad se radi o hrani, ljeti je sve u znaku svježeg voća i povrća i tržnica prepunih boja i mirisa. No još jedan sinonim za plažu kod nas je pašteta. Sa svježim kruhom, narezanom rajčicom, ravno iz konzerve. No, koliko god bile ukusne i praktične, paštete su često na lošem glasu i mnogi ih izbjegavaju. Najčešće zato što ne znaju što je zapravo u kupovnim paštetama i namazima. No sve te dvojbe nestaju ako paštetu napravite sami! Različiti zdravi namazi uvijek su odlično brzo rješenje za doručak, večeru ili međuobrok, a recepti koje vam donosimo ne mogu biti jednostavniji.
Jedan od klasičnih recepata kojem se uvijek rado vraćamo je fina pašteta od tune. Odlično se slaže sa svakim kruhom, uz tost, krekere ili tortilje, a sigurni smo da kada ga jednom probate napraviti kod kuće – postat će redoviti gost i na vašem stolu. Jedan od najjednostavnijih i najukusnijih namaza svih vremena, napravljen od konzerve tunjevine, sprema se za nekoliko minuta, ali treba ga ostaviti u hladnjaku da se malo stisne. Tako ohlađenu, paštetu možete ponijeti i na plažu i uživati u zalogajima koje ste sami pripremili!
PROČITAJ VIŠE Recept za paštetu od tune.
Budimo realni, tko ne voli piletinu, bilo da je pohana, skuhana kao paprikaš ili samo pečena u pećnici? Mnogima, koji konzumiraju meso, upravo je ovo najdraži izbor. A pašteta od tune klasik je s kojim ne možete pogriješiti. Zbog blagog okusa obožavaju ju i djeca, a možete se igrati sa začinima i svaki put dobiti drugačiji okus. Za ovaj recept možete peći piletinu ili iskoristiti već pečeno meso koje vam je ostalo od ručka.
PROČITAJ VIŠE Recept za pileću paštetu.
Savršeno kremasti namaz od slanutka prepun proteina sa žestoko osporavanim pričama o podrijetlu kombinira nekoliko jednostavnih sastojaka i rado ga viđamo na stolovima. Slanutak, tahini, maslinovo ulje, limun, sol i češnjak… Kuhari kažu da se u humusu može uživati na različite načine. Može se konzumirati kao umak s čipsom ili povrćem, kao namaz u sendvičima, pa čak i kao preljev za salatu. Osobito je odlično jelo/snack za vegane koji ne konzumiraju životinjske proizvode, uključujući mlijeko, jaja ili bilo koje mliječne proizvode poput sira ili maslaca.
PROČITAJ VIŠE Recept za kremasti humus.
Kad pripremite prvi put domaću paštetu, nećete moći vjerovati koliko je to jednostavno. Domaći namazi i recepti za njih pružaju brojne mogućnosti za igru i improvizaciju. A kako bi vaš ljetni obrok bio još bolji, sami ispecite i kruh! Predlažemo vam zdravi kruh od pirovog brašna, proteinski kruh sa sjemenkama ili ukusan domaći kruh od bademovog brašna. Mogu stajati i po nekoliko dana, a vi ćete zaboraviti na pekare i radne i neradne nedjeljeu trgovinama! Napravite slobodno veću količinu – ako se počne sušiti, uvijek mu možete vratiti sočnost i napraviti pohani kruh koji miriše na djetinjstvo.
Praznik rada u prirodi
GRAD NA VODI
Kvizovi
IDEALNO ZA ODRŽAVANJE FORME
“THAT WANAKA TREE”
Mir u srcu prirode
Tjedan azijskih specijaliteta
Uskršnja trpeza
Savršena za uskrsni stol
Domaće je najbolje
TAKO UKUSNA
Slastica s potpisom grada
Omiljeni kolač
Prava blagdanska zvijezda
Dalmatinski klasik