Ne morate „putovati” do centra grada kako biste dobro jeli! Ovo su restorani u Novom Zagrebu koje morate posjetiti

Foto: Pexels
piše Putni Kofer

U posljednjih nekoliko mjeseci u Zagrebu se otvorilo nekoliko novih mjesta koja su osvježila gastro ponudu grada. Od svjetskih kuhinja, restorana s Michelinovim zvjezdicama, preko tradicionalnih zalogajnica i pivnica do šarmantnih bistroa – gdje god se okrenete pronaći ćete nešto kako bi zadovoljili i najzahtjevnije nepce. Ako ste jedan od preko 100.000 stanovnika koji žive s „druge strane Save” i ne da vam se „putovati” do centra kako biste dobro jeli, u nastavku donosimo listu koja bi vam mogla biti zanimljiva. Ovo su restorani u Novom Zagrebu koje morate posjetiti!

Najniži jadranski otočić slikovita je oaza mira bez buke i automobila, a ponosi se bogatom tradicijom ronjenja i izrade spužvi

KONOBA DIDOV SAN (Bencekovićeva 28)

Konoba Didov san nalazi se na dvije lokacije u gradu, na Kajzerici i Gornjem gradu, a nudi ukusne specijalitete Dalmatinske zagore te domaću hranu pripremljenu na tradicionalan način. Iz njihove ponude izdvajamo peku (teletina s povrćem i krumpirom), lovački odrezak u umaku od gljiva i pršuta, uštipke s kajmakom i sirom iz kace te soparnik s kiselim vrhnjem. Idealno mjesto za druženje s obitelji, prijateljima ili poslovnim partnerima.

PAESANO (Lanište 26)

Paesano je popularno zagrebačko gastro mjesto za sve ljubitelje talijanske kuhinje, a nalazi se u naselju Lanište, nedaleko od Arene. Imaju uvijek svježe, lokalne i sezonske namirnice koje uvelike pridonosi kvaliteti, a iz ponude izdvajamo mini crni gnocchi s raguom od kozica, tagliatelle beefsteak i crno vino, fuži s lososom, teletinu u umaku od šampinjona i grilanu hobotnicu. Njihovo je osoblje uvijek ljubazno i srdačno, imaju odličnu vinsku kartu, ali i opciju dostave hrane na adresu.

CHEVO’S (Adamičeva ul. 1)

U Zapruđu na adresi Adamičeva ulica 1, između limenki i rotora, nalazi se najpopularnija pečenjara Novog Zagreba – Chevo’s Beef & wine grill bar. U njihovoj ponudi možete pronaći ćevape, pljeskavice, ražnjiće, punjeni lungić i druge delicije koje rade po tajnoj recepturi, a potom i steakove i burgere.

Koji grad ima najviše muzeja na svijetu? Da ih sve razgledate trebali bi hodati mjesecima, a čuva i neka od najpoznatijih umjetničkih djela

Kako kažu na svojim web stranicama, jedan su od rijetkih restorana koji odležavaju meso u posebnoj komori za suho zrenje, takozvanom „dry ageru“. Imaju lijepu terasu, cijene su pristupačne i idealno su mjesto za sve istinske ljubitelje mesa.

FIANONA (Lanište 16)

Smještena u zagrebačkom Laništu, pizzeria Fianona otvorena je u listopadu 2006. godine i ubrzo nakon otvaranja svojom se kvalitetom nametnula kao jedna od vodećih u gradu. Atmosfera i cijela priča odišu poznatim starim talijanskim duhom gdje se isprepliću tradicija i moderno doba. Osim pizza, ovdje možete kušati biftek s kremom od tartufa, Tagliatta alla Fianona, pileći file u Buerre Blanc umaku, file svježeg lososa i brojne salate. Cijeli meni pogledajte ovdje.

PIZZERIJA DUKSA (Ul. Ede Murtića 11)

Pri samom ulasku u pizzeriju Duksu primijetit ćete da pizzu peku u krušnoj peći, što je uvijek dobar znak kada govorimo o njihovoj kvaliteti. Ono što odlikuje njihove specijalitete je prvenstveno jednostavnost u kombinaciji s vrhunskim sastojcima pa ćete ovdje pronaći crvene i bijele pizze, ali i zanimljive, duhovite nazive poput ‘Koza nostra’ (pizza s kozjim sirom), ‘Tuna se crveni, valjda od srama’ (pizza s listićima od tune), ‘Inćuni se izležavaju na maslinovom ulju, neće dugo’, ‘Ostalo mi taj dan u fridžu, ispalo zakon’…. Osim finih pizza, gosti je prepoznaju i po ugodnom interijeru živih boja i odličnoj ponudi piva i vina.

OMNI (Turinina 5)

Prije nekoliko tjedana u zagrebačkom kvartu Sopot otvoren je restoran Omni koji nudi odličnu vinsku kartu, zanimljiv izbor craft piva, nargile i nekoliko finih delicija s kojima nećete pogriješiti. Ovdje možete kušati suhe šljive omotane slaninom i punjene kozjim sirom, kozice u tempuri od listića badema, Katsu Sando piletinu i Peanut Pulled Pork Tacos. Uz ugodnu atmosferu, uživat ćete i u lijepo uređenom interijeru.

POTKOVA (Ul. Radoslava Cimermana 5)

U blizini zagrebačkog Hipodroma, tik do Velesajma i desetak minuta vožnje od središta grada, smjestio se restoran Potkova koji gostima nudi jela iz cijele Hrvatske po recepturama mama i baka. Obavezno probajte bakinu goveđu juhu s rezancima, tatarski beefsteak, pečenu teletine s pekarskim krumpirom i domaće pljukance s kremom od tartufa. Često se može dogoditi da je sve puno, tako da su ovdje rezervacije poželjne.

IL SECONDO (Avenija Dubrovnik 12)

Smješten nedaleko od Avenue Malla, ovaj šarmantni restoran s mediteranskim specijalitetima i naglaskom na talijansku kuhinju osvojit će vas autentičnim jelima i prekrasnim ambijentom. Il Secondo svakodnevno posjećuju poslovnjaci jer ima sjajnu ponudu dnevnih obroka, ali i parovi te obitelji koje žele organizirati okupljanja i proslave.

Obavezno probajte domaće crne njoke u umaku od svježeg brancina, kapara, cherry rajčice i bijelog vina te zapečene jastučiće od krumpira punjene ricottom u umaku od kozica. Posebnu pažnja posvećuju odabiru vinske karte pa tako kroz cijelu godinu imaju promotivne ponude poznatih vinara.

FOOD DIVISION (Ul. Julija Knifera 7)

Nedaleko od Muzeja suvremene umjetnosti smjestio se restoran Food Division u kojem možete kušati brojne specijalitete iz različitih krajeva svijeta, s posebnim naglaskom na zemlje Azije. Moderno je uređen, dopadljiv i svijetao, a među najpopularnijim jelima ističu se glazirano carsko meso u parenom pecivu s teriyaki umakom i zapečena tuna u yuzu ponzu umaku s povrćem. P.S. Imaju i izvrsnu vegansku ponudu!

PODIJELI ČLANAK