oporavak nakon blagdana

Nakon blagdana i obilja hrane najbolje paše topla domaća juha! Donosimo četiri provjerena recepta s kojima ne možete pogriješiti

Nakon razdoblja prepunog hrane, kolača, obilja alkohola i dugih noćnih zabava, mnogi se osjećaju iscrpljeno, tromo i bez energije. Prosinac je, kako tradicija nalaže, mjesec uživanja i neumjerenosti, no već nakon nekoliko dana prejedanja nerijetko se javlja misao: „Vrijeme je da se vratimo na tvorničke postavke.“ Pa, zašto danas ne biste posegnuli za receptom za toplu, hranjivu juhu? Juha ne samo da krijepi organizam i vraća izgubljenu energiju, već donosi i osjećaj utjehe te pomaže u balansiranju nakon blagdanskih delicija. Kako bismo vam olakšali odabir, u nastavku donosimo četiri recepta koja će vas oduševiti i pomoći vam da se osjećate bolje.

PILEĆA JUHA KOJA JE OTHRANILA GENERACIJE

Složit ćemo se svi: bez dobre juhe teško je zamisliti svečaniji obrok, nedjeljni ručak ili hladne zimske večeri, a jedna od nama najdražih juha zasigurno je pileća koju u Zagrebu i na sjeveru Hrvatske tradicionalno zovu “ajngemahtec”. Iako iskusni kuhari kažu da je najbolja kad se dugo kuha, ukusna pileća juha može se pripremiti i uz kraće kuhanje, a za njenu pripremu potrebno vam je tek nekoliko sastojaka.

Neotkrivena strana EuropeEuropska država s najmanje turista pravi je skriveni dragulj: dom je vrhunskih vina, slikovitih sela i zelenih brežuljaka, a godišnje ju posjeti tek 11 tisuća ljudi
Nastavi čitati

BRZA JUHA OD RAJČICE GRIJE I KRIJEPI, A GOTOVA JE U TRENU

Stručnjaci se slažu da je jesti juhu vrlo zdrava navika. Sadrži sol, hrani tijelo tekućinom, kalorijama i elektrolitima, a ako je gusta može biti i zaseban brzi i hranjivi obrok. I dok neke juhe treba kuhati dugo, dodati im niz sastojaka i oko njih se truditi, ponekad nam svima paše brzo i jednostavno rješenje fantastičnog okusa. Upravo je takav recept koji imamo za juhu od rajčice za čiju pripremu vam je potrebno samo 15-ak minuta.

KREM JUHA OD BROKULE

U hladna, zimska poslijepodneva ništa ne paše bolje od tople juhe, jela na žlicu punog vitamina i minerala, koje je hranjivo i krepko. Krem juha od brokule upravo je takvo jelo, lako se priprema, zasitno je i ukusno, a pritom daje dovoljno energije bez osjećaja težine u želucu.

Tvrđava svetog Nikole
PONOS ŠIBENIKANajljepša morska tvrđava na Jadranu stoljećima je čuvala grad od neprijatelja, oduševljava oblikom i očuvanošću, a zaštitio ju je i UNESCO
Nastavi čitati

JEDNOSTAVNA JUHA OD TIKVICA

Tikvice su tipično ljetno povrće, no u trgovinama se mogu pronaći tijekom cijele godine. Možete ih peći, pripremati na roštilju, kuhati, puniti raznim nadjevima ili koristiti u musaki, a ako vam je dosta suhih jela i zaželjeli ste se nečega „na žlicu”, onda će vam prijati ovaj recept. Prirodna, savršeno kremasta, ukusna… Juha od tikvica može se poslužiti kao predjelo ili brzinska večera, a gotova je za samo dvadesetak minuta!

Aktualno

Pročitajte još