
PROŠIRENJE PONUDE
Jednostavan i ukusan recept za tjesteninu s kozicama u crvenom umaku – idealan za brz ručak ili večeru kad nemate puno vremena, a želite nešto fino i aromatično.
Tražite ukusan ručak koji je gotov za manje od 15 minuta? Onda je tjestenina (ili špageti) s kozicama u crvenom umaku savršen izbor! Ovo jelo bez mesa idealno je za ljubitelje morskih plodova i mediteranskih okusa. Kozice su lagane, zdrave i pune proteina, a kad se spoje s rajčicom, maslinovim uljem i aromatičnim začinima, rezultat je savršeno izbalansirano jelo kojem ćete se sigurno vraćati. U nastavku donosimo recept koji se priprema brzo i jednostavno, a okusom podsjeća na more i ljeto!
Kozice su jedno od omiljenih jela iz mora, pune su okusa, mekog mesa i jednostavne za pripremu. Odličan su izvor proteina, a sadrže dvadesetak vitamin i mineral. Pritom na 100 grama imaju manje od 100 kalorija, pa je ovo jelo i prilično posno. Ako ste vješti, kozice možete i sami čistiti, no praktičnije je kupiti već očišćene repove kozica ili gambere koji se zamrzavaju odmah nakon ulova i spremni su za pripremu. Ovaj umak radit ćemo “na crveno”, a ako vam je draža “bijela” varijanta samo u zadnjem koraku zamijenite pelate vrhnjem.
U ovom receptu koristili smo špagete, ali odlični će biti i široki rezanci. Poigrajte se pa kupite tjesteninu s crnilom sipe ili zelenu tjesteninu sa špinatom kako bi jelo bilo još zanimljivije. Za jedan obrok za dvije osobe trebat će vam sljedeći sastojci:
PROŠIRENJE PONUDE
SVI NA SLJEME!
Kvizovi
samo da je povoljno!
CRNI KRALJEVIĆ ŠOLTE
Arehološka senzacija
U PRIZEMLJU MSU-A
ZASLADITE SE, ZASLUŽILI STE
MEDITERANSKI KLASIK
Razgovor s Josipom Korakom
U SAMOM MUZEJU
omiljena proljetna slastica
ISKORISTITE SEZONU
ISKORISTITE SEZONU
Ručak za pamćenje