
U iščekivanju bijelog dima
Slasni popečci, krem juha, omiljeno varivo, konkretno mesno jelo za nedjelju… Uz malo mašte, i ponešto vremena, moguće je svaki dan kuhati ukusna i raznovrsna jela. A mnoga od njih uistinu su jednostavna za pripremiti. Upravo takva najviše volimo tijekom radnog tjedna, kad nemamo vremena predugo boraviti u kuhinji. Donosimo vam naš tjedni jelovnik sa sedam recepata među kojima možete potražiti inspiraciju za obroke tijekom tjedna koji je pred nama.
Tikvice su zaista svestrane, možete ih pripremiti na desetke načina: na salatu, punjene mljevenim mesom i zapečene u pećnici, kao kremasti rižoto ili juhu… Ova niskokalorična namirnica gotova je u tren oka, a najbolje je to što je možete kombinirati uz baš sve što vam padne na pamet. Ako ste potrazi za ukusnim receptom koji je jednostavan i ne zahtijeva puno vremena, popečci od tikvica su uvijek dobra ideja. Sva jela s tikvicama krasi jednostavnost pripreme i izvrstan okus, no popečci od tikvica zaista se lako spremaju, klinci ih obožavaju, zasitni su i neće vam oduzeti puno vremena.
PROČITAJ VIŠE: Recept za popečke od tikvica
Rižoto s plodovima jednostavno je jelo koje se lako priprema, ali je i vrlo prilagodljivo kada su u pitanju sastojci i okusi. Kako bi rižoto ispao ukusan i kremast, koristite rižu okruglog zrna koja upija puno vlage i lako otpušta škrob. Arborio, Carnaroli i Vialone nano su najpoznatije koje možete pronaći na policama, iako postoje i mnoge manje poznate vrste. Rižoto s plodovima mora je potrebno paziti cijelo vrijeme kuhanja jer riža vrlo brzo upija tekućinu, ali ne brinite, cijeli postupak traje kratko i vrlo je jednostavan.
PROČITAJ VIŠE: Recept za rižoto s plodovima mora.
Varivo od piletine, graška i noklica je omiljeno jelo mnogih ljudi, jer je ukusno, hranjivo i vrlo jednostavno za pripremu. Piletina je bogata bjelančevinama i vitaminima B, dok grašak pruža vlakna, vitamine i minerale. Noklice su dodatak koji će ovo jelo učiniti još ukusnijim i zasitnijim, a osim toga, variva su odlična opcija za pripremu unaprijed, pa ih možete spremiti dan ranije ili ponijeti na posao kao ručak.
PROČITAJ VIŠE: Recept za varivo od graška.
Mnogima omiljeno povrće blagog je okusa i uklapa se u različita jela, od predjela, juha, sve do glavnih jela, a koriste se i u popularnom kruhu s tikvicama. Tikvice se mogu peći, pripremati na roštilju, kuhati, koristiti u složencima, od njih se može raditi ukusna juha… Jedno od najpopularnijih jela su tikvice punjene mljevenim mesom i zapečene u pećnici.
PROČITAJ VIŠE: Recept za tikvice punjene mljevenim mesom.
Hrskave lignje s pomfritom i tartarom neosporno su ukusan obrok, no nekima ne odgovara zbog viška masnoće, a i činjenica je da svoju čar brzo gubi hlađenjem. Ako ste se zaželjeli liganja, a ne želite da vam cijela kuća još dva dana miriše na prženo ulje, pripremite ih na drukčiji način. Ovaj recept za brudet od liganja osvaja svakoga tko ga proba, a priprema je zaista jednostavna. Uz malo truda dobit ćete fino i mirisno jelo na žlicu, odmoriti od mesa, a ručak će svakako biti lakši i zdraviji u odnosu na pržene lignje.
PROČITAJ VIŠE: Recept za brudet od liganja.
Koje god doba godine bilo, ništa ne paše bolje od tople juhe, jela na žlicu punog vitamina i minerala, koje je hranjivo i krepko. Krem juha od brokule upravo je takvo jelo, lako se priprema, zasitno je i ukusno, a pritom daje dovoljno energije bez osjećaja težine u želucu. Kad kupujete brokulu birajte onu jarko zelene boje s čvrstim stabljikama i svježim mirisom, ako je ikako moguće domaću od lokalnog proizvođača na tržnicama. Za još bolji okus, umjesto vode koristite temeljac.
PROČITAJ VIŠE: Recept za krem juhu od brokule
Ako vam se jede pohano, a želite pritom da bude malo manje masno i kalorično, odgovor je pohana piletina iz pećnice za koju vam danas donosimo recept! Osim što ćete iskoristiti, i na koncu pojesti, manje ulja, priprema je jednostavija od klasičnog pohanja. Nećete stajati uz štednjak jer će pećnica obaviti sav posao dok vi odmarate ili pripremate prilog.
PROČITAJ VIŠE: Recept za piletinu pohanu u pećnici.
U iščekivanju bijelog dima
Gubitak za čovječanstvo
SVI U TUROPOLJE!
Kvizovi
NE MOGU NA KRAJ S TURISTIMA
Slavna pomorska ruta
Uskršnja trpeza
Savršena za uskrsni stol
Domaće je najbolje
TAKO UKUSNA
Slastica s potpisom grada
Omiljeni kolač
Prava blagdanska zvijezda
Dalmatinski klasik
Obiteljski ručak bez mesa