
IDEJA ZA LJETOVANJE
Što kuhati ovog tjedna? Ako volite sami pripremati hranu i ne ovisiti o dostavi, ponekad vam može ponestati ideja. Zato vam i ovaj tjedan donosimo sedam recepata za svaki dan u tjednu kako biste pronašli inspiraciju i odabrali svoje favorite. Odabrali smo kombinaciju juha, omiljenih klasika i praktičnih brzih obroka, a dodali smo i jedan sočan čokoladni kolač idealan za vikend! Prilikom planiranja jelovnika najvažnija je stvar priprema. Nabavite namirnice unaprijed, napunite zamrzivač i smočnicu, kuhajte za više dana odjednom. Tako vam zabavan čin kuhanja i stvaranja ukusnih jela neće biti opterećenje, već zabava!
Jelo na žlicu ili krepka juha uvijek je dobra ideja za ručak. A jedna od onih koje su osvojile cijeli svijet zasigurno je talijanski klasik minestrone. Juha prepuna povrća zdrav je i ukusan obrok u danima kad želite odmoriti od teške hrane. Recept za minestrone u Italiji se razlikuje od regije do regije, no mi vam donosimo onaj jednostavni, klasični, koji dozvoljava i niz varijacija i eksperimentiranja.
PROČITAJ VIŠE: Recept za minestrone potražite ovdje.
Mesne okruglice su jedno od onih jela koja se pripremaju u gotovo svim kulturama. Neki ih peku, drugi poslužuju sa špagetima, treći kuhaju s egzotičnim začinima… Kod nas je omiljeni način pripreme i posluživanja onaj s umakom od rajčice, a kao prilog je gotovo obavezan pire krumpir. Ćufte u umaku od rajčice jedno je od onih jela čija priprema ne zahtijeva puno vremena ni vještine, a vole ih gotovo svi.
PROČITAJ VIŠE: Jednostavan recept za fine ćufte potražite ovdje.
Tijekom tjedna, kad nemamo puno vremena, najbolje nam odgovaraju jednostavni recepti, neka jela na žlicu koja možemo jesti više dana, kakva okrepljujuća juha ili rižoto… Jedno od jela kojima se mnogi okreću za brzi, a lagani i ukusni ručak, su tortilje. Možemo ih puniti onim što trenutno imamo u frižideru, kombinirati namirnice, umake i začine, i tako svaki put dobiti drugo jelo, koje je gotovo u trenu. Jedna od popularnijih kombinacija su tortilje s piletinom,
PROČITAJ VIŠE: Recept za tortilje s piletinom potražite ovdje.
Postoje obroci oko kojih se posebno trudimo, stojimo u kuhinji satima, radimo više vrsta priloga, kombiniramo razne tehnike kuhanja… A postoje i oni koji su jednostavni, ne traže kompliciranje, a nagrađuju divnim, bogatim okusom. Jedno od takvih je i bolonjez. Gusti umak od mljevenog mesa klasik je koji nam nikad ne dosadi. Uz to, može se kombinirati s različitim namirnicama i jelima, te odlično podnosi zamrzavanje pa ga uvijek možete imati pri ruci za brzi ručak. Za ovaj recept vam ne treba puno truda i vremena, a rezultat je izvrstan.
PROČITAJ VIŠE: Kako pripremiti bolonjez pročitajte ovdje.
Mnogo ljudi zazire od ribe, kako zbog cijene, tako i raširenog vjerovanja da ju je komplicirano pripremiti. No ovaj recept za oslić u pivskom tijestu demantirat će obje pretpostavke! Jednostavno ga je pripremiti, a zbog hrskavog omotača od tijesta u njemu uživaju i oni koji inače nisu obožavatelji hrane iz mora.
PROČITAJ VIŠE: Kako pripremiti oslić u pivskom tijestu saznajte ovdje.
Za vikend ili na kraju dugog radnog dana ništa ne paše bolje od tople juhe, jela na žlicu punog vitamina i minerala, koje je hranjivo i krepko. Krem juha od brokule upravo je takvo jelo, lako se priprema, zasitno je i ukusno, a pritom daje dovoljno energije bez osjećaja težine u želucu. Recept za jedno od najpopularnijih jela od brokule, krem juhu, toliko je jednostavan da ćete odmah poželjeti imati ju na meniju barem jednom tjedno!
PROČITAJ VIŠE: Ovdje pročitajte kako pripremiti krem juhu od brokule.
Nekad hrana bogova i kraljeva, a danas najpopularniji slatkiš na svijetu, čokolada je jedna od najomiljenijih namirnica na svijetu. Dolazi u bezbroj oblika, savršeno se slaže s voćem, orašastim podovima i kremama, a čest je dodatak najdražim kolačima. Isprobate naš recept za mokri čokoladni kolač, najsočniji i najčokoladniji koji smo ikad kušali. Naziva se i turski mokri kolač po zemlji iz koje potječe, a njegovo originalno ime islak kek u prijevodu znači upravo “mokri kolač”.
PROČITAJ VIŠE: Recept za mokri čokoladni kolač potražite ovdje.
IDEJA ZA LJETOVANJE
Kvizovi
NOVOST IZ RIJEKE
MJESTO PUNO IZNENAĐENJA
ODBROJAVANJE JE GOTOVO!
Usred visokog plavetnila
Okusi Tajlanda
juha u centru pažnje
TALIJANSKI KLASIK
BAJKA NA DLANU
U PRIZEMLJU MSU-A
ZASLADITE SE, ZASLUŽILI STE
MEDITERANSKI KLASIK
Razgovor s Josipom Korakom
U SAMOM MUZEJU