
PROŠIRENJE PONUDE
Donosimo sedam raznolikih i provjerenih recepata za svaki dan u tjednu kako biste pronašli inspiraciju i svaki dan jeli fino i raznovrsno
Kuhati svaki dan može biti izazovno onima koji puno vremena provode na poslu, trče od obveze do obveze, brinu od djeci i bave se hobijima. Ako volite sami pripremati hranu i ne ovisiti o dostavi, ponekad vam može ponestati ideja. Zato vam i ovaj tjedan donosimo sedam recepata za svaki dan u tjednu kako biste pronašli inspiraciju i odabrali svoje favorite. Odabrali smo kombinaciju toplih variva, omiljenih klasika i praktičnih brzih obroka, a dodali smo i jedan sezonski, slasni desert idealan za vikend!
Recepata za tortilje s piletinom ima onoliko koliko ima kućnih hladnjaka s različitim namirnicama unutra. To znači da prilikom pripreme slobodno dodajete i oduzimate povrće ovisno tome koje vam je najdraže i koje trenutno imate pri ruci. Mijenjajte i umake, igrajte se, i svaki put ćete dobiti drugačije, a uvijek ukusno jelo. Isprobajte i klasičnu, “meksičku” kombinaciju s kukuruzom, grahom i ljutim umakom. Mi vam donosimo recept za nešto lakšu, mediteransku verziju.
PROČITAJ VIŠE: Recept za tortilje s piletinom.
Kad se radi o jelima na žlicu, kelj varivo jedno je od najpopularnijih na ovim prostorima, uz bok grahu, grašku i varivu od mahuna. Riječ je o povoljnom jelu, za koje sastojci čak ni sada, nakon brojnih poskupljenja, nisu veliki trošak. Kelj varivo može biti i vegetarijansko jelo, no u ovom receptu dodat ćemo mu kobasice. Njih možete zamijeniti i komadom suhog mesa ili suhih rebra, ili ga pripremite bez mesnog dodatka pa uz njega poslužiti faširance. Kuhajte ga u velikom loncu i imat ćete ručak i za dva dana.
PROČITAJ VIŠE: Recept za kelj varivo s kobasicama.
Piletina je jedna od namirnica koja se najviše konzumira na svijetu. Pileće meso je meko, ukusno, svestrano. Od jedne se ptice može napraviti niz različitih jela: od pečenja, juhe, rižota, sve do ukusnog jela na žlicu. Upravo vam takvo danas predstavljamo. Pileći paprikaš klasik je koji je jednostavno napraviti, a koji vole gotovo svi. Za ukusan ručak treba vam tek fina piletina i nešto začina, a kako je u njemu već krumpir ne trebate smišljati dodatni prilog.
PROČITAJ VIŠE: Recept za pileći paprikaš.
Brzo. Jeftino. I, najbitnije, nevjerojatno ukusno. ‘Spaghetti aglio e olio’, odnosno u prijevodu s talijanskog ‘špageti s češnjakom i uljem’ nadasve je zahvalno jelo koje će vas ‘odvesti’ u Italiju, ali na pristupačan i jednostavan način u minimalno vremena. Ovo je jelo kojem ćete se, jednom kad ga probate, često vraćati. Pogotovo u vremenskom škripcu jer za njega – od pripreme do serviranja treba maksimalno 15 minuta te samo tri ključna sastojka koja definitivno već imate u smočnici.
PROČITAJ VIŠE: Recept za špagete s češnjakom i uljem.
Hrskave lignje s pomfritom i tartarom neosporno su ukusan obrok, no nekima ne odgovara zbog viška masnoće, a i činjenica je da svoju čar brzo gubi hlađenjem. Ako ste se zaželjeli liganja, a ne želite da vam cijela kuća još dva dana miriše na prženo ulje, pripremite ih na drukčiji način. Ovaj recept za brudet od liganja osvaja svakoga tko ga proba, a priprema je zaista jednostavna. Uz malo truda dobit ćete fino i mirisno jelo na žlicu, odmoriti od mesa, a ručak će svakako biti lakši i zdraviji u odnosu na pržene lignje.
PROČITAJ VIŠE: Recept za brudet od liganja s krumpirom.
Jedan od najpopularnijih deserata s jagodama je legendarna Pavlova torta, prekrasna kombinacija kore od bjelanjaka, kreme od vanilije, šlaga i sočnih jagoda. Ali ako danas nemate strpljenja za pečenje beze kora pravilnog okruglog oblika i pažljivo nadijevanje kremom i voćem, napravite okusom sličan desert koji zahtjeva puno manje truda. Napravite nered, i to Etonski! Legenda kaže da je ovaj desert i nastao kad je Pavlovu tortu nesretnim slučajem zgnječio labrador koji je sjeo na kutiju u kojoj je bila.
PROČITAJ VIŠE: Recept za Eton mess.
Musaka je tradicionalno jelo koje potječe iz prekrasne Grčke, a u svom izvornom obliku priprema se s patlidžanima, mljevenim junećim mesom, rajčicama i sve to preliveno kremastim bešamel umakom. Kod nas se uglavnom radi s krumpirom umjesto patlidžana i zalije se umućenim jajima. Ovo je ukusno i zasitno jelo koje će vas držati cijeli dan, gotovo je za samo sat vremena, a s ovim receptom zadovoljit ćete i najzahtjevnije gurmane u obitelji!
PROČITAJ VIŠE: Recept za musaku.
PROŠIRENJE PONUDE
SVI NA SLJEME!
Kvizovi
samo da je povoljno!
CRNI KRALJEVIĆ ŠOLTE
Arehološka senzacija
U PRIZEMLJU MSU-A
ZASLADITE SE, ZASLUŽILI STE
MEDITERANSKI KLASIK
Razgovor s Josipom Korakom
U SAMOM MUZEJU
omiljena proljetna slastica
ISKORISTITE SEZONU
ISKORISTITE SEZONU
Ručak za pamćenje