Hrana i piće

Što kuhati ovaj tjedan? Slasni pohanci, varivo bogato povrćem, desert s jagodama… Imamo sedam odličnih ideja za ukusan ručak svaki dan

Tjestenina na nekoliko načina, varivo bogato povrćem, slasni pohanci, desert s jagodama… Ako razmišljate što biste mogli kuhati ovog tjedna, donosimo vam sedam ideja među kojima ćete sigurno naći nešto za sebe. Planirajte unaprijed i tako si olakšajte pripremu. Svakom jelu dodajte što više svježeg povrća, napravite zdjelu ukusne salate, i tako iskoristite bogatu proljetnu sezonu na tržnicama. Evo što pripremamo ovog tjedna!

NOVI KONCEPT ZABAVEBili smo na prvoj "ničijoj svadbi": na njoj ne postoje mladenci i ne poklanjaju se kuverte, ali se fantastično jede, pije i pleše do jutra
Nastavi čitati

BOGATO VARIVO OD PORILUKA

Tijekom radnog tjedna, jela na žlicu idealan su ručak i jednostavno rješenje kad više ukućana stiže kući i jede u različita doba dana. Najpraktičnija su ona koja kuhamo u jednom loncu, poput kelja, graha, graška ili mahuna, nakon kojih nema hrpe prljavog suđa. Jedno od jela koja su iznimno zdrava, ukusna i jednostavna za pripremu je varivo od poriluka. Ovo povrće spada u namirnice koje ljudi ili vole ili ne mogu podnijeti, ali dajte mu šansu. Dobro pripremljeno, možda ubrzo postane vaš omiljeni brzi i zdravi ručak!

PROČITAJ VIŠE Recept za poriluk varivo pronaći ćete ovdje.

IMAMO VODIČ!Barokni grad na sjeveru Hrvatske, koji nazivaju „mali Beč“, ima sve za savršen zimski izlet: najljepši advent u zemlji, divan dvorac, živopisne kavane i slastičarne
Nastavi čitati

ŠPAGETI S ČEŠNJAKOM I ULJEM ZA DANE KAD NEMATE PUNO VREMENA

Brzo. Jeftino. I, najbitnije, nevjerojatno ukusno. ‘Spaghetti aglio e olio’, odnosno u prijevodu s talijanskog ‘špageti s češnjakom i uljem’ nadasve je zahvalno jelo koje će vas ‘odvesti’ u Italiju, ali na pristupačan i jednostavan način u minimalno vremena. Ovo je jelo kojem ćete se, jednom kad ga probate, često vraćati. Pogotovo u vremenskom škripcu jer za njega – od pripreme do serviranja treba maksimalno 15 minuta te samo tri ključna sastojka koja definitivno već imate u smočnici

Kako pripremiti “spaghette aglio e olio’” pročitajte ovdje.

BOLONJEZ JE SVESTRANI KLASIK KOJI SVI VOLE

Postoje obroci oko kojih se posebno trudimo, stojimo u kuhinji satima, radimo više vrsta priloga, kombiniramo razne tehnike kuhanja… A postoje i oni koji su jednostavni, ne traže kompliciranje, a nagrađuju divnim, bogatim okusom. Jedno od takvih je i bolonjez. Gusti umak od mljevenog mesa klasik je koji nam nikad ne dosadi, a najčešće ga jedemo sa špagetima. Uz to, može se kombinirati s različitim namirnicama i jelima, kao što su punjene tikvice ili musaka.

Ovdje pronađite recept za bolonjez koji uvijek uspijeva.

TJESTENINA S PILETINOM I GLJIVAMA IDEALNA JE ZA DANE KAD NEMATE PUNO VREMENA

Ako tražite neki jednostavni recept je užurbani radni dan, ovaj za tjesteninu s piletinom i gljivama je upravo takav. Tjestenina je jedna od omiljenih namirnica, piletina je najkonzumiranije meso na svijetu, a i gljive rijetko tko ne voli. Zato je ova tjestenina s piletinom i gljivama odličan brzi ručak u kojem svi uživaju!

Recept za tjesteninu s piletinom i gljivama potražite ovdje.

ŠPAGETI S KOZICAMA GOTOVI SU ZA 15 MINUTA

jedna od omiljenih namirnica diljem svijeta je tjestenina. Praktična je, ukusna, brzo gotova, a pruža nam neiscrpnu inspiraciju za igranje s umacima i dodacima. Jedna od omiljenih kombinacija je tjestenina s kozicama ili plodovima mora, koja je idealna za dane kad želimo obrok bez mesa. Ako tražite ideju za ručak, koji je pritom jednostavan i brzo gotov, odličan su izbor špageti s kozicama na crveno. Treba vam svega nekoliko sastojaka, a za štednjakom ćete biti manje od 15 minuta. 

Kako pripremiti tjesteninu s kozicama saznajte ovdje.

POHANA PILETINA IZ PEĆNICE HRSKAVA JE I SOČNA

Postoji li netko tko ne voli pohano meso? Ima nešto čarobno u hrskavoj korici od brašna, jaja i krušnih mrvica u kojoj meso ostaje meko i sočno. No ta slasna korica upija masnoću poput spužve. Ako vam se jede pohano, a želite pritom da bude malo manje masno i kalorično, odgovor je pohana piletina iz pećnice. Osim što ćete iskoristiti, i na koncu pojesti, manje ulja, priprema je jednostavija od klasičnog pohanja. Nećete stajati uz štednjak jer će pećnica obaviti sav posao dok vi odmarate ili pripremate prilog.

Evo kako pripremiti pohanu piletinu u pećnici.

ROLICE S JAGODAMA DESERT SU KOJI ĆE VAM ULJEPŠATI VIKEND

Ako ste prošetali posljednjih tjedana tržnicom, morali ste primijetiti slatkasti miris jagoda, voća koje s nestrpljenjem iščekujemo svake sezone. Ovo ukusno voće volimo ubacivati u smoothieje, biskvite i kolače, od njega radimo slavnu Pavlovu tortu ili jednostavniji Eton Mess. Po novom ga volimo i motati u rolice. Tako nam je pala na pamet luda ideja spojiti dva omiljena deserta: tradicionalni cheesecake i cimet rolice. Iz te inspirativne ideje rođene su sočne cheesecake rolice s jagodama, desert koji jednostavno morate probati ovog proljeća.

PROČITAJ VIŠE Kako pripremiti rolice s jagodama pročitajte ovdje.

Aktualno

Pročitajte još