
OGROMNO GRUPNO SLAVLJE
Hrana i piće
Mnogi će reći da vole kuhati, ali kad to postane svakodnevna obveza, koju moramo uklopiti u svoj natrpani raspored, inače zabavan čin stvaranja ukusnih jela zna postati i opterećenje. Ako ne želite trošiti novac na hranu iz dostave, ključna stvar je priprema. Nabavka namirnica unaprijed, pripremanje jela dan ranije ili za više dana, planiranje jelovnika. Zato vam donosimo sedam recepata za svaki dan u tjednu kako biste pronašli inspiraciju i odabrali svoje favorite.
Lonac pun variva mnogima je jedna od dragih uspomena iz djetinjstva, a jela na žlicu redovito se jedu u većini obitelji i danas. Različita variva od povrća trebala bi se naći na jelovniku barem nekoliko dana u tjednu, a, srećom, izbora zaista ne nedostaje. Najpraktičnija su jela koja kuhamo u jednom loncu, poput kelja, graha, graška ili mahuna, nakon kojih nema hrpe prljavog suđa. Zašto ovaj put ne biste pripremili varivo od slanutka, koje je zasitno, ukusno i zaista se jednostavno priprema!
PROČITAJ VIŠE Recept za varivo od slanutka potražite ovdje.
Piletina je jedna od namirnica koja se najviše konzumira na svijetu. Za razliku od govedine i svinjetine, nije zabranjena niti u jednoj religiji ili kulturi. Pileće meso je meko, ukusno, svestrano. Od jedne se ptice može napraviti niz različitih jela: od pečenja, juhe, rižota, sve do ukusnog jela na žlicu. Upravo vam takvo danas predstavljamo. Pileći paprikaš klasik je koji je jednostavno napraviti, a koji vole gotovo svi. Za ukusan ručak treba vam tek fina piletina i nešto začina, a kako je u njemu već krumpir ne trebate smišljati dodatni prilog.
PROČITAJ VIŠE Recept za ukusni pileći paprikaš je na ovom linku.
Ako želite nešto ukusno i hranjivo, jelo na žlicu ili krepka juha uvijek je dobra ideja. A jedna od onih koje su osvojile cijeli svijet zasigurno je talijanski klasik minestrone. Juha prepuna povrća zdrav je i ukusan obrok u danima kad želite odmoriti od teške hrane. Recept za minestrone u Italiji se razlikuje od regije do regije, no mi vam donosimo onaj jednostavni, klasični, koji dozvoljava i niz varijacija i eksperimentiranja.
PROČITAJ VIŠE Kako pripremiti minestrone pročitajte ovdje.
Od piletine zaista možemo napraviti bezbroj jela. Fini rižoto, krepku juhu, mirisni paprikaš, pohati ju, puniti tortilje, raditi umak za tjesteninu, a savšeno paše i brojnim jelima na žlicu. Da, piletina nam teško može dosaditi. Piletina u umaku od gljiva još je jedan klasik kojem se mnogi rado vraćaju. Priprema je zaista jednostavna, a okus će vas oduševiti. Pripremite se da će vas svi tražiti „repete“, a ovo jelo obožavaju i djeca pa zaista ništa neće ostati na tanjurima.
PROČITAJ VIŠE Recept za piletinu u umaku od gljiva pročitajte ovdje.
Riblje jelo, koje se tradicionalno priprema uoči uskrsa, ne mora biti skupo ni komplicirano. Ako vam se danas jede jednostavno jelo od ukusne, bijele ribe, napravite klasik koji je često na stolovima u hrvatskim domovima. Ovaj recept za kuhani oslić s krumpirom uspijeva svakome, a u njemu će uživati i najmlađi ukućani. Krenimo na pripremu ribljeg jela!
PROČITAJ VIŠE Recept za kuhani oslić s krumpirom pročitajte ovdje.
Složit ćemo se svi: bez dobre juhe teško je zamisliti svečaniji obrok, nedjeljni ručak ili hladne zimske večeri, a jedna od nama najdražih juha zasigurno je pileća koju u Zagrebu i na sjeveru Hrvatske tradicionalno zovu “ajngemahtec”. Iako iskusni kuhari kažu da je najbolja kad se dugo kuha, ukusna pileća juha može se pripremiti i uz kraće kuhanje, a za njenu pripremu potrebno vam je tek nekoliko sastojaka. Poslužite ju uz svečani uskršnji ručak!
PROČITAJ VIŠE Recept za pileći juhu potražite ovdje.
Mnogima je neizostavan dio obiteljskog ručka pečeno pile s krumpirima, pa ga pripremaju i za svečanije prigode, poput blagdana. Ako ovaj put želite pile pripremiti na sasvim drugačiji način, koji će zabaviti i vas i goste, napravile pile pečeno na pivskoj boci po provjerenom receptu koji vam donosimo!
PROČITAJ VIŠE Kako pripremiti pile na pivskoj boci pročitajte ovdje.
OGROMNO GRUPNO SLAVLJE
IMA BAŠ SVE!
GOSTOVALI U ZAGREBU
AH, TAJ BAJNI KAVIJAR!
slovenska kuhinja
Voće koje izaziva podjele
IDEJE ZA RUČAK
BOGOWSKI IZ ZELINE
VARIJACIJE SU DOZVOLJENE!
NEOBIČNI GASTRO HIT
SVI GA VOLE
TAJNA “AVIONSKOG VOĆA”